Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Arashi Noord Aruba

Eigenaar(s): Directie Natuur en Milieu Aruba
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig
 
 
Arashi - Noord Aruba
Arashi - Noord Aruba is een samenspel van witte sranden, monumentale vuurtoren en Aruba's beste snorkelplekken.

Vuurtoren California Lighthouse

De stenen vuurtoren was ontworpen door een Franse arcitect in 1910 en is gebouwd op Aruba tussen 1914 en 1916. De vuurtoren is genoemd naar de S.S. California, een houten zeilboot dat in de buurt gezonken is.

Vuurtoren California Lighthouse  Vuurtoren California Lighthouse  Vuurtoren California Lighthouse

De oude stenen California vuurtoren staat als een stille wachttoren in het Hudishibana gebied op het noordwestelijke puntje van het eiland. Doordat de vuurtoren op een hoger gelegen terrein ligt heb je er een schitterend uitzicht. Je kijkt over de uitgestrekte golfbaan van Tierra del Sol en de gehele kustlijn van Palm Beach. Loop je naar de andere kant van de vuurtoren, dan zie je het smalste en meest noordelijke puntje van het eiland waar de ruwe wateren rond de Noordkust en de kalme zee aan de westkust samenkomen. Ook heb je een prachtig uitzicht over de California zandduinen. Deze sneeuwwitte zandduinen grenzen aan de vuurtoren en vormen een prachtig natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen.

De zonsondergang is prachtig op Aruba en de late namiddag is dan ook de mooiste tijd van de dag om de vuurtoren te bezoeken.

Hadicurari / Fisherman's Huts

Wit fijn zand met wat kiezels en stenen, en zeer ondiep water. Uitstekend voor boardsailing, Hadicurari is de locatie voor de jaarlijkse Hi-Winds Pro Am Windsurf Competitie. Windsurf accommodaties liggen een paar honderd meter ten noorden van het strand. Bereikbaar met openbare bus of auto.

Boten bij Hadicurari - Fisherman's Huts  Kitesurfschool bij Hadicurari - Fisherman's Huts  Kitesurfborden bij Hadicurari - Fisherman's Huts

Arashi Beach

Wit fijn zand, met enkele keien en stenen, en een prachtig strand om te zwemmen/snorkelen in het rustige water. Geen faciliteiten, maar enkele strandhutten bieden schaduw. Bereikbaar per auto (er is voldoende parkeergelegenheid), taxi, of 10 minuten lopen vanaf de laatste bushalte bij Malmok.

Arashi Beach  Surfen bij Hadicurari - Fisherman's Huts

Arashi Beach heeft een heerlijk zandstrand op Aruba met strandhutten en een grote parkeerplaats. Het strand is favoriet bij de lokale bevolking en is een perfecte plek om te snorkelen dankzij een overvloed aan onderwaterleven en een lichte golfslag. Er worden strandbedden te huur aangeboden en overdag vind je er ook een kleine kraam die versnaperingen verkoopt.

Malmok Beach

Nog geen 50 meter van Boca Catalina is er een heel klein strandje (meer een ingang naar het water), met heel veel stenen, maar behoort tot een van Aruba's beste snorkelplekken. Het is er rustig (meestal ben je de enige). Maar... geen schaduwplekken of enige andere faciliteit.

Boca Catalina

Bestaat uit 2 gedeelten, een is zeer kleine strand, met wat oude palapas (parasols van houte en palmbladeren), geschikt voor zonnebaden. Heeft weinig of geen parkeerplaatsen, maar wel goed snorkelen. En de andere is de officiële Boca Catalina, een paar palapas, kalm en ondiep water met heel veel vis. De meeste snorkeltochten per boot stoppen hier.

Boca Catalina - Aruba  Boca Catalina - Aruba  Boca Catalina - Aruba

Datum: 21-11-2015 16:24:51
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Directie Natuur en Milieu Aruba
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...