Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

De Reten

Eigenaar(s): Natuurmonumenten
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig
 
 
Terug naar de oorsprong
Natuurmonumenten wil tussenliggende landbouwgronden aankopen om er heide te creëren. Zo ontstaat een groot aaneengesloten heidegebied.

Dit natuurgebied vlakbij Zundert is een overblijfsel van een omvangrijk heidegebied dat begin vorige eeuw is ontgonnen. De Reten bestaat uit grasland, akkers en enkele kleine snippers heide.

Natuurmonumenten wil hier in de toekomst de heide herstellen. De graslanden worden begraasd door koeien van een biologische boer. Dit gebeurt niet te intensief, zodat er ook ruigere stukken ontstaan waar allerlei planten kunnen groeien. Hier profiteren weer insecten en andere dieren van. In het gebied broeden roodborsttapuit en patrijs.

Terug naar de oorsprong

In het zuiden grenst De Reten aan de Oude Buisse Heide en in het oosten aan natuurgebied De Moeren. Natuurmonumenten wil tussenliggende landbouwgronden aankopen om er heide te creƫren. Zo ontstaat een groot aaneengesloten heidegebied. Dit is gunstig voor de gladde slang, omdat nu twee populaties gescheiden van elkaar leven. Zodra dit gebied is verrijkt met natte heide is er weer uitwisseling mogelijk.

Ook vlinders als heideblauwtje en bont dikkopje profiteren van natuurherstel. Met steun van leden en sponsors kunnen we deze belangrijke gebiedsaankopen realiseren.

 

Datum: 27-5-2009 07:48:06
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Natuurmonumenten
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...