Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Elshoutse Wielen

Eigenaar(s): Natuurmonumenten
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig

Het natuurgebied Elshoutse Wielen bestaat uit elzenbroekbos en verschillende plassen (wielen) langs de Elshoutse Zeedijk. Ook de zogeheten Hooibroeken met natte graslanden en populierenbosjes aan de Kooilaan horen erbij. De zestien grote en kleine wielen zijn ontstaan door dijkdoorbraken. Er groeien waterplanten als gele plomp en watergentiaan.

Eendenkooi

De Hooibroeken liggen in de oude moerassige 'komgronden' van de Maas. Hier creƫert Natuurmonumenten een gevarieerd bos door populieren te vervangen door zomereik, els en es. In deze natuurlijke bossen voelen wielewaal, kleine bonte specht en havik zich prima thuis. De tussenliggende weilanden zijn rijk aan libellen, vlinders en sprinkhanen. De eendenkooi aan de Kooilaan is nog altijd in gebruik. Hier verblijven veel smienten en wintertalingen.

Datum: 27-5-2009 07:56:02
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Natuurmonumenten
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...