Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Gorp de Leij - Abcoven

Eigenaar(s): Het Brabants Landschap
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig
 
 
De meanderende Rovertsche Leij
Natuurgebied Gorp de Leij wordt gekenmerkt door de meanderende Rovertsche Leij tussen intieme bosweitjes, omzoomd door zware zomereiken.

Natuurgebied Gorp de Leij wordt gekenmerkt door de meanderende Rovertsche Leij tussen intieme bosweitjes, omzoomd door zware zomereiken. Inmiddels zijn er broedende ijsvogels waargenomen in de steile buitenbochten van de beek. De libellen, weidebeekjuffer en bosbeekjuffer, kunnen rustig over het beekje rond fladderen. Terwijl het bermpje in het water zwemt.

     

Gorp de Leij bedvindt zich in landgoed Gorp en Rovert en was vroeger een deel ervan. In de verschillende terreintypes van Gorp de Leij bevinden ook verschilenden soorten vogels. Kenmerkende vogels zijn hier onder andere de boomklever, de kleine bonte specht, de groene specht, de grasmus en het winterkoninkje.

    

Centraal ligt de 17de eeuwse Nieuwe Hoef; een 'spijker' of spicarium. Dit is de plaats waar vroeger de tiend werd geheven door de landeigenaren. Eentiende van de veldgewas dat als pacht werd betaald.

 

 

Datum: 13-9-2009 12:15:18
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Het Brabants Landschap
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...