Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Landgoed De Utrecht

Eigenaar(s):
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig
 
 
Landgoed de Utrecht
Landgoed de Utrecht bestaat uit boswachterijen ’t Bolgoor, Tuldel en Hertgang en gevormd door grove den, Corsicaanse den, douglas en lariks.

De naam van landgoed De Utrecht is afkomstig van de toenmalige Levens-verzekeringsmaatschappij De Utrecht die in 1898 2700 ha heidegrond tussen Esbeek en Lage Mierde aankocht als ontginningsgebied. De woeste grond werd ontgonnen door er bos op te planten en boerderijen te stichten.

Doorkijkjes langs de wandelroutes in Landgoed De Utrecht  Vergezichten in Landgoed De Utrecht   Wandelroutes van Landgoed De Utrecht

De monumentale brandtoren met houtvesterwoning uit 1905 herinnert nog aan deze tijd. Later kreeg het landgoed ook de functie van recreatieterrein.

Uitzicht op het meer in Landgoed De Utrecht  Grazige wandelpaden in Landgoed De Utrecht   Uitzicht op het meer

In de bossen staat een monumentale brandtoren met houtvesterswoning die verwijst naar het ontginningsverleden. Er is een golfbaan aangelegd en diep in de bossen bevindt zich Herberg in den Bockenreyder, (dunsedijk 3), waar je van harte welkom bent om even uit te blazen.

Datum: 2-5-2011 18:46:17
Voor meer informatie kunt u terecht bij:
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...