Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Wallsteijn

Eigenaar(s): Natuurmonumenten
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig

Landgoed Wallsteijn grenst aan de Oude Buisse Heide. In deze rustige grensregio kunt u eindeloos wandelen door oude bossen, langs heide en vennen, akkers, weilanden en cultuurhistorische boerderijen. De fraaie bomenlanen, parkbossen, theekoepels en landhuizen verschaffen het landschap een statig tintje.

Hakhoutbossen

Het afwisselende landschap trekt veel soorten planten en dieren aan. Dat is niet vanzelfsprekend. Om het gebied in goede staat te houden, verzet Natuurmonumenten belangrijk werk, waaronder het in stand houden van de zeldzame hakhoutcultuur. De karakteristieke hakhoutbossen van eiken en elzen worden om de 6 tot 8 jaar gehakt. Ook de fiets- en wandelpaden krijgen geregeld een opknapbeurt.

Landhuis

Wallsteijn is rond 1800 aangelegd door Frederik van de Wall, schout te Zundert. Het landhuis met directe omgeving is nog steeds particulier bezit. Langs het landhuis loopt de Zondreef die leidt naar een zichtkoepel in het zuiden van het landgoed. Door de verhoogde ligging van de koepel heeft u hier prima uitzicht over de landerijen. Vanaf het landhuis leidt de Spiegeldreef naar een rechthoekige vijver. In het riet broedt de kleine karekiet.

Datum: 27-5-2009 09:46:30
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Natuurmonumenten
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...