Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Bantam

Eigenaar(s): Natuurmonumenten
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig

Bantam was een van de buitenplaatsen van rijke Amsterdamse kooplieden. Het Landhuis is 1878 afgebroken. Bantam kenmerkt zich met slingerende bergbeekjes en een vijver tussen de heuvels. Natuurmonumten heeft een aantal wandelroutes door Bantam aangeleged die langs de statige boomlanen, beken en vijvers lopen.

Bantam is een buitenplaatsen van de rijke amsterdamse kooplieden en de voormalige landhuis is gesloopt en heeft plaats gemaakt voor een weiland. De naam Bantam is afkomstig van de voormalige eigenaar die zijn fortuin heeft vergaard in de gelijknamige Indonesische provincie. Het parkbos in landschapstijl is nog in intact. Natuurmonumenten beheert het gebied door te snoeien en te maaien om de statige karakter te behouden.

Een gedeelte van de bos wordt aan de natuur overgelaten. Zo worden de dode bomen niet opgeruimd. De dieren maken hier dankbaar gebruik van door in te leven of als beschutting te gebruiken. Sommige insecten leven van oud hout en vogels en kleine zoogdieren gaan hier nestelen.

Op Bantam staan nog eiken en beuken uit 1830 en grove dennen uit 1860. Deze dennen behoren tot de oudste dennen van Nederland. Er staan bomen die 150 jaar oud zijn en die van binnen hol zijn. De oude holle bomen worden door vogels gebruikt als nest. De volgende vogels broeden hier: Kleine bonte specht, groene specht, holenduif, boomklever, en bosuil. Naast deze vogels kunt u ook vleermuizen, ijsvogel, ree, vos, egel, sperwer en buizerd tegen komen.

Het gebied is te bezichtigen via de route 'Boekesteyn, Schaep en Burgh, Bantam' van de Natuurmonumenten. Deze route loopt door de buitenplaatsen Boekesteyn, Schaep en Burgh, Bantam. Route slingert langs de doorkijkjes, statige lanen, weides waar runderen grazen.

 

Datum: 27-5-2009 07:29:49
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Natuurmonumenten
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...