Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Koningshof

Eigenaar(s): Natuurmonumenten
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig

Het sprookjesachtige landgoed Koningshof wordt gedeeld door de jonge duinen, een strandvlakte en de oudste gedeelte van de duinen namelijk binnenduinen. Het imposante landhuis met zijn vele bijzondere details wordt aangevuld met een parkweide en een parkbos. Het sprookjeachtige gevoel wordt versterkt door de avontuurlijke paden die door het gebied slingeren over de heuvelachtige gebied.

Het imposante landhuis is in 1898 gebouwd door architect Abraham Salm. Zijn ontwerpen zijn onder andere Paradiso en het aquarium in Artis. Bij ontwerp van het gebouw is veel aandacht besteed aan kleine details zoals bijvoorbeeld de daklijsten en dakvorsten. De enige eigenaar J.A.W. Luden heeft het landhuis achtergelaten aan Natuurmonumenten.

Het gebied heeft tot de huidige vorm een lange proces ondergaan van stuifzand naar bosgebied, ook te danken aan het aanleg van het prakbos.

Natuurmonumenten helpt het natuur hier op verschillende manieren om zijn natuurlijke vorm weer terug te geven. Zo zijn er in het gebied Shetlandpony's losgelaten om de dynamiek van het gebied constant te houden. Door de grazende dieren ontstaan openplekken en zijn aantrekkelijk voor duinkarakteristiek planten en dieren. Er worden op verschillende plekken bomen gekapt zodat het ondergroei ook natuurlijk kan groeien.

Dankzij Natuurmonumenten heeft gebied een gevarieerd duinbos die op zijn buurt weer verschillende vogels en dieren aantrekt.

Datum: 24-6-2009 12:13:50
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Natuurmonumenten
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...