Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

De Poel

Eigenaar(s): Natuurmonumenten
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig

Natuurgebied De Poel is een uniek stuk ‘oudland dat bewaard is gebleven na de herverkaveling. In de ‘Zak van Zuid Beveland is dit gebied cultuurhistorisch van grote waarde. De hoogteverschillen in de weilanden zijn onder andere ontstaan door zoutwinning.

Heggen

De bloeiende meidoorns zorgen in het voorjaar voor een witte bloemenzee. De doornige struiken dienden vroeger samen met de braam als natuurlijke veekering. Natuurmonumenten behoudt en herstelt de heggen. Want ze horen bij het landschap en zorgen voor beschutting en voedsel. Talloze vogels eten tot diep in de winter rode meidoornbessen. In het voorjaar broeden tuinfluiter, kneu, spotvogel en heggenmus in deze struiken. In het grasland van De Poel broeden grutto, kievit, tureluur en scholekster.

Kleine watersalamander

De omliggende dijken worden van mei tot september opgesierd door gele agrimonie en de purperen wilde marjolein. In poelen en sloten leven kleine watersalamander en groene kikker.

Om het leefgebied van reptielen en amfibieën te vitaliseren maakt Natuurmonumenten de poelen en drinkputten schoon. Om verdroging tegen te gaan is een aantal sloten afgesloten.

Lammetjes kijken

De Poel leent zich uitstekend voor een wandel- of fietstocht. In januari kunnen kinderen en volwassenen op kraambezoek bij de lammetjes. Kijk voor de data en andere activiteiten op de website van bezoekerscentrum de Zeeuwse Schaapskudde.

 

Datum: 27-5-2009 07:45:01
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Natuurmonumenten
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...