Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Middelplaten

Eigenaar(s): Natuurmonumenten
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig

Het natuurgebied bestaat uit afzonderlijke eilanden die midden in het Veerse Meer liggen. Deze onbewoonde eilanden bestaan voor driekwart uit grasland. Natuurmonumenten laat er haflinger ponys en koeien grazen. Deze grote grazers en afgewogen maaibeheer zorgen voor de juiste condities voor een gevarieerde plantengroei.

Addertong

Addertong, rode ogentroost en grote ratelaar komen veelvuldig voor op Middenplaten. Ook orchidee├źn zoals rietorchis en moeraswespenorchis voelen zich er prima thuis. De platen trekken ook volop broedvogels aan. Kluut, bergeend, visdiefje en zelfs kolonies lepelaar en aalscholver brengen op de afgelegen eilanden hun jongen groot. s Winters verblijven er grote groepen smienten, kolganzen en brandganzen.

Kano avontuur

Op de zandplaten groeien zoutminnende zeekraal, blauw kweldergras en zeevetmuur. Aan de randen staat struweel. De eilanden ontdekken kan tijdens de fiets- en wandelexcursies die de boswachters van Natuurmonumenten jaarlijks verzorgen. Pleziervaartuigen kunnen vanaf het water de eilanden overzien. Wie de eilanden liefst in evenwicht met de omgeving verkent, huurt een kano. U kunt op kanoavontuur vanuit kanohaven De Piet in Wolphaartsdijk.

Uit respect voor de natuur zijn deze eilanden niet vrij toegankelijk.

Datum: 27-5-2009 08:29:50
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Natuurmonumenten
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...