Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Slikken van de Heen

Eigenaar(s): Stichting Het Zeeuwse Landschap
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig
 
 
Kernmerken: natuurlijk en vochtig
Spannende en avontuurlijke laarzenpad slingerd door het kleine natuurgebied ontstaan door ontzilten van schorren.

De Slikken van de Heen, een bescheiden parkachtig natuurgebied ontstaan door ontzilten van schorren met de aangrenzende voormalige slikken en zandplaten. Het gebied heeft zijn huidige staat te danken aan de aanleg van de Philipsdam en de natuur wordt door Het Zeeuwse Landschap gecontroleerd hersteld om zich verder te ontwikkelen. Proef de natuur in de Slikken van de Heen door een wandeling te maken op de 3km lange wandelroute.

   

Historie

Oorspronkelijk was de Slikken van de Heen is een complex van ontzilten van schorren met aangrenzende voormalige slikken en zandplaten. Na de aanleg van de Philipsdam en de vrijspel van de natuur is het natuurgebied zich vorm gaan nemen. Door de gevarieerde vegetatie en het rust in het gebied zijn er vogels als de bruine kiekendief, de roodborsttapuit en het paapje gaan broeden.

    

Ook de ransuil en de grote bonte specht voelen zich hier goed thuis. Ook de ree├źn zijn in grote aantallen te observeren.

De Slikken van de Heen

Het beheer van het gebied wordt de natuur door Het Zeeuwse Landschap gecontroleerd aangestuurd. Het Zeeuwse Landschap zorgt dat de natuur een vrijspel krijgt en aantrekkelijk wordt voor recreanten door middel van wandelroutes. Zo zijn er Schotse Hooglanders vrijgelaten als graasvee om de variatie in het gebied te bevorderen.

   

Het gebied is goed te bezichtigen door middel van een gemarkeerde wandelroute van circa 3 kilometer. De wandelroute slingert door het gebied en gaat langs de mooiste plekken van het gebied en ook langs de vogel observatiescherm die langs de voormalige getijdenkreek staat.

 

Datum: 23-7-2009 12:26:28
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Stichting Het Zeeuwse Landschap
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...