Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Groot Koninkrijk

Eigenaar(s): Natuurmonumenten
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig

Groot Koninkrijk ligt langs de Oude Maas en ligt aan weerszijden van de kade. Binnen de kade zijn het graslanden; buiten de kade vindt u rietlanden. Het is een van de weinige gebieden waar de zogenoemde grasgorzen nog voorkomen. Dit zijn de oorspronkelijke, langgerekte graslanden. In de zomer valt in de sloten de uitbundige groei van de watergentiaan op. Ook bloeien er volop zwanenbloem en waterlelie. De rietlanden kunnen in het voorjaar geel zien van de bloeiende boterbloemen.

Ganzen

Groot Koninkrijk is van belang als overwinteringsgebied voor ganzen, eenden en steltlopers. In het voorjaar is het natuurgebied van belang als broedplaats voor weide- en watervogels. Het riet biedt ook plaats aan blauwborst en bruine kiekendief. U kunt Groot Koninkrijk bekijken vanaf het voetpad over de kade of onder langs de Gortdijk of de Ruiterdijk.

Datum: 27-5-2009 20:43:48
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Natuurmonumenten
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...