Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Het Nessebos

Eigenaar(s): Recreatieschap Rottemeren, Groenservice Zuid-Holland G.Z-H
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig
 
 
Het Nessebos is een gebied in ontwikkeling
Een afwisselend geheel van bos, water, moeras en graslanden

Het Nessebos is een gebied in ontwikkeling en wordt ingericht voor natuurgerichte recreatie. Het gebied is daarom alleen toegankelijk voor wandelaars. In de toekomst wordt dit gebied, dat grenst aan nieuwbouwwijk Nesselande, een afwisselend geheel van bos, water, moeras en graslanden.

Het natuurgebied ligt in Oud Verlaat, tussen de Rotterdamse wijken Ommoord (President Wilsonweg), Zevenkamp (Wollefoppeweg) op het grondgebied van Zevenhuizen/Moerkapelle (Vlietkade) en aan de noordkant begrenst door de Rotte. Het gebied wordt doorsneden door de Nesseweg. Aan de noordkant van deze weg, langs de Rotte dus, ligt onder meer een boomgaard, de bijenstal van het Ambrosius Gilde, het 'Welzijnsbos' en nog in gebruik zijnde weilanden. De andere kant van de Nesseweg is een begrazingsgebied waar de koeien het gebied deels open houden. Er is een elzenbos, een bloemenweide en tussen de twee plassen is een veenmoeras.

Datum: 25-6-2012 17:10:26
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Recreatieschap Rottemeren, Groenservice Zuid-Holland G.Z-H
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...