Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Polder Schieveen

Eigenaar(s): Natuurmonumenten
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig

Polder Schieveen is een voormalig landbouwgebied pal ten noorden van vliegveld Zestienhoven bij Rotterdam. De komende jaren gaat hier veel veranderen. Een gebied van zo’n 200 ha wordt ingericht als natuurgebied met fiets- en wandelpaden. Schieveen ligt tegen de vogelrijke Ackerdijkse Plassen, die ook in bezit zijn van Natuurmonumenten. Voor de uitvoering van het plan is nog wel enige tijd nodig: in 2023 is de inrichting van het gebied voltooid.

Verbindingen

Het nieuwe natuurpark in Polder Schieveen zal voor de Rotterdammers en andere omwonenden gemakkelijk bereikbaar zijn. Straks lopen er verschillende fietsroutes door de polder. Er komen wandel- en fietstunneltjes. En behalve mensen moeten ook bijvoorbeeld hazen, wezels en hermelijnen straks ongehinderd door het landschap kunnen trekken. Daarom komen er ‘groene verbindingszones’ tussen de verschillende groengebieden voor dieren én planten. Ook komen er natte verbindingsstroken, bijvoorbeeld voor vissen en watervogels.

Moerasnatuur

In Polder Schieveen wordt een nat natuurgebied aangelegd. Moerasnatuur is goed te combineren met recreatie, want moerasvogels zijn doorgaans minder gevoelig door verstoring dan weidevogels. Natuurmonumenten ziet graag mensen de natuur intrekken en kiest daarom in polder Schieveen voor natte, ruige, moerassige graslanden met brede sloten. De noordkant, grenzend aan de Ackerdijkse Plassen, zal wat rustiger blijven.

Zie ook www.natuurherstel.nl

 

Datum: 27-5-2009 20:45:30
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Natuurmonumenten
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...