Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Wassergeest

Eigenaar(s): Stichting Het Zuid-Hollands Landschap
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig
 
 
Natte weilanden en voormalig houthakbossen
Relatief klein natuurgebied met rijke flora en fauna. Els, es en eik zijn in de greep van de hop en kamperfoelie die zich slingeren rond deze bomen.

Natuurgebied Wassergeest is een relatief klein natuurgebied, dat in korte tijd volgroeid is tot een natuurgebied met een rijke flora en fauna. Het voormalig houthakbos, met bomen als de els, es en eik, is uitgegroeid tot een bos met enorme bomen. Hop en kamperfoelie slingeren zich rond de bomen. De watergangen in het natuurgebied vormen een trekpleister voor amfibieĆ«n en vogels als de ijsvogel.

         

Historie

Natuurgebied Wassergeest is een deel van het terrein op het voormalig landgoed Wassergeest. Het landgoed is gesticht rond 1660. Door de jaren heen is het landgoed om financiĆ«le redenen veelvuldig van eigenaar gewisseld. De terreinen van het landgoed functioneerden voornamelijk als weiland en houthakbos.

             

In 1992 is het landgoed in handen van het Zuid-Hollands Landschap gekomen. Sindsdien worden de terreinen weer aan de natuur teruggegeven. Het Zuid-Hollands Landschap helpt de natuur hier en daar een handje. De graslanden worden niet meer bemest en er worden schrale grond minnende planten geplant, zoals de pinksterbloem, ratelaar en rietorchis.

       

De natuur terug naar haar oorsprong...

Wassergeest is inmiddels een natuurgebied met kronkelende wandelpaden en weilanden die als jachtterrein fungeren voor onder andere buizerds, torenvalken en vleermuizen. En watergangen die als broedgebied dienen voor groene kikkers, libellen, vlinders en andere insecten.

 

Datum: 28-7-2009 20:30:04
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Stichting Het Zuid-Hollands Landschap
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...