Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij

Kennemerduinen

Eigenaar(s): Staatsbosbeheer
ToegangkelijkheidParkeerplaatsRoutebeschrijvingOpenbaarvervoer informatieBushaltesInvalidevoorzieningToegangkelijkheid voor hondenFietspadenHorecaBezoekerscentrumExtra informatieExcursiesVaarroutesRuiterpadenWandelroutesVogelkijkscherm, Uitzichtpunt, uitkijktoren of kijkhut aanwezig

Kennemerduinen is onderdeel van het nationaal park zuid-kennemerland. Door de grote omvang van dit deelgebied is de variatie in begroeien in Kennemerduinen het grootst. Tijdens het struinen door de duinen worden de uitzichten van de gevarieerde planten en bloemen snel afgewisseld. De gegraven duinmeren 't Wed, Vogelmeer, Spartelmeer en Oosterplas en aangeplante Corsicaanse en Oostenrijkse dennen op de duintoppen laten nagenoeg de sporen van de mens zien.

Fraaie binnenduinbossen   Nationaal Park Zuid-Kennemerland   Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Door hulp van de beheerders en de natuur is het gebied zijn dynamiek terug gekregen. Hierdoor zijn er weer vochtige gebieden ontstaan met vochtminnende plantensoorten zoals parnassia, duizendguldenkruid en orchideeën. De duinen zijn opnieuw gevormd door het wind en gaan weer terug naar hun oorspronkelijke staat.

In Kennemerduinen is de kans groot dat u een vos, ree en konijn spot tijdens een wandeling. Ook de vogels, insecten en amfibieën genieten hier van de rust.

Het Vogelmeer

Het Vogelmeer ligt centraal in Kennemerduinen en heeft een klein eiland in het midden van het meertje. Het Vogelmeer heeft tijdens de aanbouw flauw aflopende oevers, ondiepe moerasgedeeltes en een aantal zanderige eilandjes gekregen. Momenteel geeft het meertje onderdak voor verschillende vogels en amfibieën.In de winter is het meertje gelieft door dwaalgasten en doortrekkers en in het voorjaar broeden de kleine plevieren.

Nationaal Park Zuid-Kennemerland   Nationaal Park Zuid-Kennemerland   Nationaal Park Zuid-Kennemerland

In het gebied zijn ook de vogels zoals blauwborst, rietzanger, geoorde fuut, doderaars en aarscholvers te zien.

Datum: 24-6-2009 09:38:05
Voor meer informatie kunt u terecht bij: Staatsbosbeheer
 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...