Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
Vlinders fotograferen
Lutfi Uzun
Autheur
Lutfi Uzun

Geschreven op
9-5-2011 11:15 uur

Locatie
Nieuw Wulven

Routeinformatie
Struinen op de wandelpaden van Nieuw Wulven
Lengte
5 km
Soort
Wandelroute

Dankzij het warme weer van de afgelopen dagen zijn er wat sneller fladderende vlinders naar voren gekomen. Een fascinerend dier dat begint als een hongerig, logge en langzaam bewegende rups die langzaam in een sierlijk vliegend insect verandert met de meest schitterende kleurpatronen en vormen gericht op het afschrikken van jagers.

Icarusblauwtje   Fotogenieke icarus

Icarusblauwtje in het natuurgebied Nieuw Wulven  Icarusblauwtje    

Met fotograferen van Vlinders kan je beste zo vroeg mogelijk in de ochtend beginnen, vorodat de zon op komt moet je al op een plek zijn waar veel vlinders zijn. De reden hiervoor dat de insecten namelijk 's nachts afkoelen en hierdoor zijn ze door de kou verdoofd. Ze blijven op hun netjes op hun plek zitten en de natuur fotograaf kan rustig zijn gang gaan.

Gehakkelde Aurelia  Distelvlinder te Brabantse Biesbosch

De gelukvogels onder ons kunnen oon in de warme middag maar de kans dat je een vlinder vastleg op een mooi plek is heel klein. Het is meer toeval en geluk hebben. Daarom is vlinders fotograferen in de middag vooral veel geduld hebben, wachten tot die ene vlinder op de juiste bloem recht voor je landt, hopende dat de wind niet net oppikt. Dus niet in de warme middag vlinders fotograferen want dit heeft geen zin.

Icarusblauwtje in groene omgeving   Icarusblauwtje op een dotterbloem

We hadden geluk en konden uitgebreid foto's schieten van icarusblauwtje...

Het icarusblauwtje

Het icarusblauwtje is een veel voorkomende vlindersoort. Het komt voor op de meeste typen graslanden, van vrij droge schrale graslanen tot matig vochtige hooilanden. Het vrouwtje zet de eitjes af op veel soorten vlinderbloemigen, onder andere Lotus corniculatus (gewone rolklaver). Een algemene standvlinder die verspreid over het hele land voorkomt.

tweede kans Icarusblauwtje op een grote vossestaart  Icarusblauwtje op een grote vossestaart

Tot 15 mm. Lijf helder groen met een donkerder groene ruglijn en een witachtige streep aan de zijkanten. Stigma's wit; beharing lichtbruin op de rug en wit op de flanken. Halfwas rups overwintert laag tussen plantenafval. De rups groeit in nazomer en vroege herfst en in het volgende voorjaar; de andere generatie(s) in de zomer. De rups verpopt vrij op de bodem.

 

Wat anderen ervan vinden

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Waarschuwing Helaas alleen voor geregistreerde gebruikers.

Je moet eerst inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Je kan inloggen door hier te klikken.

Wachtwoord vergeten? Geen punt, vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

Heb je nog geen account bij hollandgroen.nl? Geen paniek, je kan je gratis registreren door dit formulier in te vullen en binnen een minuut kun je hier inloggen.


 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...