Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
Zwart/wit fotografie in Boswachterij Westerschouwen
Lutfi Uzun
Autheur
Lutfi Uzun

Geschreven op
28-11-2012 15:22 uur

Locatie
Boswachterij Westerschouwen

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Schuilhuttocht
Lengte
8 km
Soort
Wandelroute
Boswachterij Westerschouwen op zijn mooist
Zwart/wit fotografie brengt de essentie van fotografie naar boven.

Bij natuurfotografie denk je al gauw aan kleurenfoto’s. Dit is natuurlijk niet vreemd. De kleuren in de natuur nodigen je uit om in kleur te fotograferen. Desondanks kan zwart/wit fotografie ook indrukwekkende resultaten hebben. Bovendien brengt zwart/wit fotografie de essentie van fotografie naar boven. Want het is weer back to basic. De basiselementen van fotografie spelen weer een grote rol bij het nemen van je foto’s, namelijk: sfeer, licht, schaduwen, contrastverschil en lichtval.

Internet zit vol met zwart/wit foto’s en als je een foto op internet zet, dan verdwijnt in de massa. Toch zijn er een aantal fotografen die innoverend en toonaangevend zijn op dit gebied. Neem bijvoorbeeld Michel Rajkovic, die bekend is om zijn long exposure foto’s. Denk aan foto’s van vervaagde wateroppervlaktes en wolken met een scherp onderwerp.

Pijpenstrootje waaien met de wind mee   Boswachterhuisje in het Boswachterij Westerschouwen

Een ander voordeel van zwart/wit foto’s is dat de kleur niet afleidt en dat de compositie, de vormen en de lichtval belangrijker worden, het draait (weer) om het onderwerp. Daarnaast kun je met zwart-wit ruis problemen met kleuren en oninteressante luchten verbloemen. Ideaal op dagen dat het weer tegen zit of ‘het licht’ er niet is.

Boswachterij Westerschouwen op zijn mooist   Donkere wolken boven Boswachterij Westerschouwen

Met zoveel voordelen is het bijna geen uitdaging meer om zwart/wit foto’s te maken, zou je denken,  maar toch zeg ik: blijf altijd oefenen tot je de mooiste resultaten hebt gevonden.

Fotograaf Yilaydin Uzun in Boswachterij Westerschouwen Fotograaf Rifat Uzun Fotograaf Yilaydin Uzun

Wat ook vaak helpt is: laat je inspireren door anderen door op internet rond te kijken. Of… probeer juist wat anders.

Zo gezegd zo gedaan…

Voor de verandering hebben we besloten om zwart/wit foto’s te maken in het grootste bos van Zeeland, namelijk Boswachterij Westerschouwen.

Dennebos gedeelte van Boswachterij Westerschouwen   Het bos van Boswachterij Westerschouwen

Dit heuvelachtige duinlandschap bestaat uit zandverstuivingen, valleien, duinweiden, vogelrijke bosranden en struweel. Hierdoor is het bos fotogeniek. 

Boswachterij Westerschouwen

Boswachterij Westerschouwen is een indrukwekkend en afwisselend duinlandschap. Bijna elk seizoen is er wat te zien. Tijdens de herfstmaanden zijn wel tot 50 soorten paddenstoelen geteld.

Wandelpad in Boswachterij Westerschouwen   Verharde wandelpad vor o.a. rolstoelen

In de wintermaanden maakt je grote kans om een ree, bunzing of konijn te zien. In de lente en zomer is het gebied een trekpleister voor vogels van het nabij gelegen natuurgebied Meeuwenduinen. Meeuwenduinen is een broed- en rustplaats voor vogels als de zilvermeeuw, de stormmeeuw en de kleine mantelmeeuw.

Verder…

Boswachterij Westerschouwen trakteert de bezoeker op prachtige vergezichten. Het heuvelachtige duinlandschap geeft je een vakantiegevoel. Het gebied heeft uitgebreide routes en is daarom goed toegankelijk voor recreanten. Er zijn wandel-, fiets-, mountainbike-, rolstoelroutes en ruiterpaden.

Het gras vorm gegeven dorp de wind   Zonnestralen komen het bos in

Meer zwart fotografie:
Zwart-wit sessie in de Brabante Sahara

Wat anderen ervan vinden

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Waarschuwing Helaas alleen voor geregistreerde gebruikers.

Je moet eerst inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Je kan inloggen door hier te klikken.

Wachtwoord vergeten? Geen punt, vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

Heb je nog geen account bij hollandgroen.nl? Geen paniek, je kan je gratis registreren door dit formulier in te vullen en binnen een minuut kun je hier inloggen.


 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...