Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
Hollandgroen team in Bonaire 1
Lutfi Uzun
Autheur
Lutfi Uzun

Geschreven op
13-3-2013 15:00 uur

Locatie
Washington Slagbaai National Park

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Lagadishi walking trail (vlakke)
Soort
Wandelroute

Bonaire parken...

Washington-Slagbaai Nationaal Park

Bonaire - Washington Slagbaai National Park

Het Washington-Slagbaai Nationaal Park heeft een betoverende kustlijn, met haar azuurblauwe zee en hagelwitte stranden. Deze stranden zijn belangrijke broedplaatsen voor de 5 soorten zeeschildpadden die in Bonaire onderwater voorkomen. Een scala aan zoutwatermeren wordt dankbaar gebruikt door de flamingo’s, die er in alle rust foerageren en broeden. Verder wisselt het bergachtige terrein af met cactuswouden, aloëvelden, rotsformaties, kalksteengrotten, zandduinen, verrassende blowholes en afbrokkelende kalkterrassen.

Washington Slagbaai National Park  Washington Slagbaai National Park  Washington Slagbaai National Park

betoverende kustlijn, met haar azuurblauwe zee en hagelwitte stranden

Het Washington-Slagbaai Nationaal Park is een bergachtig terrein van 64 hectare in het noorden van Bonaire. In het park zijn veel sporen zichtbaar van de vulkanische activiteiten van 100 miljoen jaar geleden. Om de geologische, natuur- en cultuurhistorische waarden te beschermen heeft het reservaat in 1969 de status van Nationaal Park toegekend gekregen.

Bonaire National Marine Park

Bonaire National Marine Park

De azuurblauwe kustlijn, ondiepe baaien en weelderige stranden van Bonaire herbergen een buitengewoon mooie onderwaterwereld. Rondom Bonaire ligt 300 km aan koraalrif met een rijke biodiversiteit die bijna nergens anders te vinden is. Kleurrijk Koraal en exotische vissen zorgen voor een bonte kleurenpracht. Ook boven water is er een grote diversiteit aan flora en fauna. De mangroven en zeegrasvelden zijn daarnaast rijk aan vogelsoorten, namelijk 210 vogelsoorten waarvan 55 soorten broedvogels.

Bonaire National Marine Park  Bonaire National Marine Park  Bonaire National Marine Park

Om deze pracht en praal te beschermen, heeft het gehele zeegebied rondom Bonaire de status van Nationaal Park gekregen, namelijk Bonaire Nationaal Marine Park. Het Bonaire Nationaal Marine Park is het eerste onderwaterpark ter wereld met een omvang van 2600 hectare. De grens ervan begint  vanaf de waterlijn tot en met 60 meter diepte. De mangroven en zeegrasvelden van Lac Bay en het eilandje “Klein Bonaire” zijn onderdeel van het onderwaterpark.

Klein Bonaire

Bonaire National Marine Park

Klein Bonaire… Helder blauw zeewater, broedende zeeschildpadden, Caribische vissen, ademnemende koralen en stralend witte stranden. Bovendien is het een oase van rust omdat het eiland onbewoond is.

Klein Bonaire is een koraaleilandje dat 800 meter tegenover Kralendijk ligt. De parelwitte stranden van het eilandje worden jaarlijks gebruikt als broedplaats door zeeschildpadden. Ongeacht de geringe omvang van het eilandje, is er een grote biodiversiteit. Er komen namelijk 54 soorten dieren voor, waaronder vogels en reptielen. Daarnaast kent het eiland 34 boom- en heestersoorten en 42 plantensoorten.

Na een rumoerige geschiedenis heeft Klein Bonaire de status van beschermd gebied gekregen en maakt het onderdeel uit van het Nationaal Marine Park Bonaire.

Wat anderen ervan vinden

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Waarschuwing Helaas alleen voor geregistreerde gebruikers.

Je moet eerst inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Je kan inloggen door hier te klikken.

Wachtwoord vergeten? Geen punt, vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

Heb je nog geen account bij hollandgroen.nl? Geen paniek, je kan je gratis registreren door dit formulier in te vullen en binnen een minuut kun je hier inloggen.


 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...