Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
Wandelen op de witte polders
Lutfi Uzun
Autheur
Lutfi Uzun

Geschreven op
17-12-2009 20:11 uur

Locatie
Amerongse Bovenpolder

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Laarzenpad Amerongse Bovenpolder
Lengte
3,1 km
Soort
Wandelroute
Amerongse Bovenpolder is een rivieroeverreservaat met een kwelmoeras, gevoed door kwelwater uit de Heuvelrug, de omringende natuurgraslanden, beweide graslanden, een grote plas en een rietveld. In het gebied komt een groot aantal water-, weide- en moerasvogels voor. Dankzij het natuurontwik-kelingsproject Noordoever Nederrijn zijn de natuurlijke waarden van de Amerongse Bovenpolder weer hersteld. Verder wordt de natuur geholpen door een groep grote grazers, bestaand uit halfwilde paarden en runderen.
 
    
 
De Amerongse Bovenpolder is een rustgebied voor dieren. Desondanks is het gebied gedeeltelijk toegankelijk voor natuurliefhebbers. Er zijn twee gemarkeerde wandelroutes aangelegd door de beheerders. Buiten het broedseizoen zijn is er vrije toegang op de routes.
 
 

De eerste gemarkeerde route, een laarzenpad, loopt door de Amerongse Bovenpolder Oost. De tweede route, eveneens een laarzenpad, loopt over het terrein van het Utrechts Landschap en het laatste deel van de route gaat over het grondgebied van het kasteel.
 
           
 
Wat anderen ervan vinden

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Waarschuwing Helaas alleen voor geregistreerde gebruikers.

Je moet eerst inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Je kan inloggen door hier te klikken.

Wachtwoord vergeten? Geen punt, vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

Heb je nog geen account bij hollandgroen.nl? Geen paniek, je kan je gratis registreren door dit formulier in te vullen en binnen een minuut kun je hier inloggen.


 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...