Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
Erg koud afgelopen weekend...
Lutfi Uzun
Autheur
Lutfi Uzun

Geschreven op
7-3-2010 09:40 uur

Locatie
Deelerwoud

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Wandelroute Deelerwoud 9
Lengte
9 km
Soort
Wandelroute

Natuurgebied Deelerwoud neemt je direct in zijn greep door uitgestrekte vergezichten. De eindeloze heidevelden en de uitgestrekte bossen zijn een lust voor het oog van natuurliefhebbers. Een oase van rust zijn deze uitgestrekte Hollandse savannes.

            

   

Net als meerdere plekken in de Veluwe kenmerkt het natuurgebied Deelerwoud zich door stuwwallen en valleien. De Hartenhulberg is met 90 meter het hoogste uitzichtpunt. In het voormalig lanbouw- en graasgebied leven nu reeën, edelherten, damherten en wilde zwijnen. Soms helpt eigenaar en beheerder Vereniging Natuurmonumenten de natuur een handje door de inzet van Schotse Hooglanders. 

  

            

Ontstaan van het landschap

Voor de vorming van de terreinen in de Veluwe moeten we terug in de tijd. Om precies te zijn een kleine 160.000 jaar geleden, naar de ijstijd. In de ijstijd zijn er vanuit het noorden grote ijsblokken ons land binnen geschoven. Deze ijsblokken schoven zand en gesteente voor zich uit en dat vormde de huidige heuvels van de Veluwe. De ijsblokken begonnen te smelten en het water stroomde langs de stuwwallen naar beneden. Het stromende smeltwater schuurde dalen in de heuvels, die ook vandaag nog goed te zien zijn in het natuurgebied Deelerwoud. De natuur had zijn werk gedaan en de terreinen van De Veluwe waren gevormd...

Wat anderen ervan vinden

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Waarschuwing Helaas alleen voor geregistreerde gebruikers.

Je moet eerst inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Je kan inloggen door hier te klikken.

Wachtwoord vergeten? Geen punt, vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

Heb je nog geen account bij hollandgroen.nl? Geen paniek, je kan je gratis registreren door dit formulier in te vullen en binnen een minuut kun je hier inloggen.


 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...