Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
Dintelse Gorzen bezocht
Lutfi Uzun
Autheur
Lutfi Uzun

Geschreven op
13-5-2010 11:01 uur

Locatie
Dintelse Gorzen

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Wandelroute Dintelse Gorzen
Lengte
5 km
Soort
Wandelroute

Het aardkundig waardevolle gebied Dintelse Gorzen ligt in het westen van de provincie, op het grondgebied van de gemeente Steenbergen. Het betreft een deel van het voormalig brakwatergetijdengebied aan de oevers van het Volkerak dat van de getijdenwerking werd afgesloten na het sluiten van de Philipsdam in 1987.

   

Het gebied wordt gevormd door de vroegere slikken- en schorrengebieden van de Dintelse Gorzen ten noordoosten van de monding van de Steenbergsche Vliet, en de Slikken van de Heen ten zuidwesten daarvan. Naar het zuidoosten toe wordt het begrensd door de dijk die het Volkerak van het polderlandschap van Noordwest-Brabant scheidt.

 

In dit gebied zijn de sporen van de vroegere getijdengeulen en -kreken in het voormalige slikken- en gorzenlandschap nog zeer duidelijk zichtbaar ondanks de sterk toegenomen begroeiing.

  

De vroegere slikken zijn ook nu nog duidelijk te onderscheiden van het vroegere schorrenlandschap, doordat de bodems in het schorrengebied door hun hogere ligging al sterker ontzilt zijn waardoor de begroeiing er veel sterker is.

Wat anderen ervan vinden

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Waarschuwing Helaas alleen voor geregistreerde gebruikers.

Je moet eerst inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Je kan inloggen door hier te klikken.

Wachtwoord vergeten? Geen punt, vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

Heb je nog geen account bij hollandgroen.nl? Geen paniek, je kan je gratis registreren door dit formulier in te vullen en binnen een minuut kun je hier inloggen.


 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...