Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
Hoog zomer in het Deelerwoud
Jeroen H
Autheur
Jeroen H

Geschreven op
15-7-2010 19:44 uur

Locatie
Deelerwoud

Routeinformatie
De route: http://maps.hendricksen.eu/track/20100710
Lengte
15 km
Soort
Wandelroute
Als er gesproken wordt over het Deelerwoud, dan bedoelen we over het algemeen het zuidelijke deel van het gebied dat omsloten wordt door zweefvliegcentrum Terlet, de A50 en de Delenseweg tot aan de van Beeksweg. Het noordelijk deel van het Deelerwoud is (helaas) nog in het bezit van twee groot grondbezitters. 
Het Deelerwoud kenmerkt zich doordat er veel wild loopt (reeën, edelherten en zwijnen) en daarnaast ook - voor Nederlandse begrippen en in vergelijk met populaire gebieden als het vlakbij gelegen Posbank - bijzonder exclusief genoemd mag worden. Het gebied is redelijk divers en kent prachtige vergezichten. De enige verstoring van de rust komt van het aan het gebiede aangesloten zweefvliegcentrum Terlet en de naastgelegen snelweg A50, maar dat wordt mijns inziens ruimschoots gecompenseerd.
 
Het Deelerwoud is het eenvoudigst te bereiken via een parkeerplaats in het plaatsje Deelen, maar ook per mountainbike of fiets is er de mogelijkheid om via Groenendaal onder de A50 door via een relatief lange wandeling in het Deelerwoud te belanden.
 
Een keertje exclusief wandelen in eigen land? Van een bezoek aan het Deelerwoud krijg je geen spijt!
 
Voor de GPS-bezitters onder ons is het kml bestand van de door mij bewandelede route (komt langs alle foto's) en is hier beschikbaar.
Wat anderen ervan vinden

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Waarschuwing Helaas alleen voor geregistreerde gebruikers.

Je moet eerst inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Je kan inloggen door hier te klikken.

Wachtwoord vergeten? Geen punt, vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

Heb je nog geen account bij hollandgroen.nl? Geen paniek, je kan je gratis registreren door dit formulier in te vullen en binnen een minuut kun je hier inloggen.


 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...