Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
Fraaie uitzichten vanaf de top van de paraboolduinen
Yilaydin Uzun
Autheur
Yilaydin Uzun

Geschreven op
24-7-2010 10:32 uur

Locatie
Landgoed de Hamert

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Landgoed De Hamert Wit 4.5km
Lengte
4,5 km
Soort
Wandelroute

Naald- en loofbossen, open heidevelden op een glooiend landschap, vogelrijke vennencomplexen, oude akkers en weilanden vormen de ingrediënten van het Landgoed De Hamert. Het ruim 900 ha. grote landgoed vormt het hart van het Nationaal Park Maasduinen.

   

Dankzij de grote verschillen in de bodemgesteldheid, gevormd de door Maas, huist het gebied een grote diversiteit aan planten en dieren.Hoogtepunten van het landgoed zijn de stuifduinen en de talrijke vennen die een lange geschiedenis kennen.

   

Historie

Het landschap van het Landgoed De Hamert is al vanaf het begin door de meanderende Maas vormgegeven. Het stromende water heeft vanuit hoger gelegen landen uit West-Europa zand, grind en klei aangevoerd en afgezet in de Lage Landen. Door de jaren heen zijn de beddingen van de Maas ook geleidelijk opgeschoven en hebben zo een landschap achtergelaten dat van laag naar hoog gaat. Dit zijn de zogenaamde bijzondere Maasterrassen die het landgoed rijk is.

           

Het rijke planten- en dieren aanbod en de cultuurhistorische sporen zoals het vorstengraf zijn in het Landgoed De Hamert voor bezoekers goed toegankelijk gemaakt. Er zijn gemarkeerde wandelroutes aangelegd door eigenaar en beheerder Stichting Het Limburgs Landschap. Die begeleiden bezoekers naar de mooiste plekken van het gebied.

Wat anderen ervan vinden

Er zijn nog geen reacties.

Reactie plaatsen

Waarschuwing Helaas alleen voor geregistreerde gebruikers.

Je moet eerst inloggen om een reactie te kunnen plaatsen. Je kan inloggen door hier te klikken.

Wachtwoord vergeten? Geen punt, vraag hier een nieuw wachtwoord aan.

Heb je nog geen account bij hollandgroen.nl? Geen paniek, je kan je gratis registreren door dit formulier in te vullen en binnen een minuut kun je hier inloggen.


 
 

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...