Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
Overzicht blogs
Fotografie excursie in het natuurgebied: Loenermark
Door
Lutfi Uzun

Geschreven op
20-9-2010 14:20 uur

Locatie
Loenermark

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Loenermark Zwart
Lengte
8 km
Soort
Wandelroute

De Loenermark maakt deel uit van één de grootste laaglandnatuurterreinen van Noordwest-Europa, namelijk De Veluwe. Ook De Loenermark kenmerkt zich door naald- en loofboom bossen, heidevelden en niet te vergeten glooiende heuvels.

Op de Loenermark leeft een grote populatie wild zoals wilde zwijnen, die als bulldozers de grasmat keren op zoek naar insecten en larven. Of herten die op de wildweide al rondlopend zoeken naar voedsel. Ook amfibieën en reptielen komen in grote aantallen voor, zoals de zeldzame gladde slang.

· Lees meer...
De Brabantse Sahara. Stuifzandvlakte glad gestreken door de wind.
Door
Lutfi Uzun

Geschreven op
6-9-2010 17:10 uur

Locatie
Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Bosch en Duinroute
Lengte
4 km
Soort
Wandelroute

De stuifzandvlaktes van de Brabantse Sahara zijn ideaal voor abstracte foto's. Overal is er wat om je te laten inspireren om een leuke foto te maken, zoals hier en daar liggende kreupelhout bedekt met stuifzand of een eenzame bomen die hier en daar staan. De storm en de wateroverlast van de afgelopen zorgde dat de vele sporen op de stuifzandvlaktes uitgewist waren. Dit betekende voor ons: tijd voor een minimalistisch sessie.

Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen is een van de grootste en mooiste natuurgebieden van Nederland. Hier kunt u eindeloos struinen in de 'Brabantse Sahara', fietsen door uitgestrekte bossen of paardrijden over zandheuvels. Ontdek een dassenspoor en sta oog in oog met reeën en roofvogels.

· Lees meer...
Wandelen in het belangrijke amfibieëngebied: De Brand
Door
Lutfi Uzun

Geschreven op
12-8-2010 16:40 uur

Locatie
De Brand

Routeinformatie
Struinen door het natuurgebied De Brand
Lengte
4 km
Soort
Wandelroute

Het voormalig hoogveengebied heeft zich door de jaren heen ontwikkeld tot één van de belangrijkste amfibieëngebieden van Brabant. De rijke natuur kenmerkt zich door natte en lemige gronden waarop moerasbossen groeien. In de zomer en in het voorjaar veranderen de natte graslanden in bloementapijten van de pinksterbloem en de echte koekoeksbloem.

Er komen maar liefst 8 amfibieënsoorten voor, zoals onder andere de heikikker, de boomkikker en de kamsalamander. Volgens de laatste telling van de vogelaars zijn er ongeveer 100 broedende vogelsoorten in De Brand.

· Lees meer...
Fraaie uitzichten vanaf de top van de paraboolduinen
Door
Yilaydin Uzun

Geschreven op
24-7-2010 10:32 uur

Locatie
Landgoed de Hamert

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Landgoed De Hamert Wit 4.5km
Lengte
4,5 km
Soort
Wandelroute

Naald- en loofbossen, open heidevelden op een glooiend landschap, vogelrijke vennencomplexen, oude akkers en weilanden vormen de ingrediënten van het Landgoed De Hamert. Het ruim 900 ha. grote landgoed vormt het hart van het Nationaal Park Maasduinen.

Dankzij de grote verschillen in de bodemgesteldheid, gevormd de door Maas, huist het gebied een grote diversiteit aan planten en dieren.Hoogtepunten van het landgoed zijn de stuifduinen en de talrijke vennen die een lange geschiedenis kennen.

· Lees meer...
Hoog zomer in het Deelerwoud
Door
Jeroen H

Geschreven op
15-7-2010 19:44 uur

Locatie
Deelerwoud

Routeinformatie
De route: http://maps.hendricksen.eu/track/20100710
Lengte
15 km
Soort
Wandelroute
Als er gesproken wordt over het Deelerwoud, dan bedoelen we over het algemeen het zuidelijke deel van het gebied dat omsloten wordt door zweefvliegcentrum Terlet, de A50 en de Delenseweg tot aan de van Beeksweg. Het noordelijk deel van het Deelerwoud is (helaas) nog in het bezit van twee groot grondbezitters.  · Lees meer...
 
Pagina 6/14 van 68 blogs.Eerste12345678910Laatste

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...