Over hollandgroen.nl | Inloggen | Registreren | Contact
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Onthoud mij
Overzicht blogs
Het glooiende landschap van De Loenermark
Door
Lutfi Uzun

Geschreven op
19-6-2010 20:39 uur

Locatie
Loenermark

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Loenermark Blauw
Lengte
6 km
Soort
Wandelroute

De Loenermark maakt deel uit van één de grootste laaglandnatuurterreinen van Noordwest-Europa, namelijk De Veluwe. Ook De Loenermark kenmerkt zich door naald- en loofboom bossen, heidevelden en niet te vergeten glooiende heuvels.

Op de Loenermark leeft een grote populatie wild zoals wilde zwijnen, die als bulldozers de grasmat keren op zoek naar insecten en larven. Of herten die op de wildweide al rondlopend zoeken naar voedsel. Ook amfibieën en reptielen komen in grote aantallen voor, zoals de zeldzame gladde slang.

· Lees meer...
Dintelse Gorzen bezocht
Door
Lutfi Uzun

Geschreven op
13-5-2010 11:01 uur

Locatie
Dintelse Gorzen

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Wandelroute Dintelse Gorzen
Lengte
5 km
Soort
Wandelroute

Het aardkundig waardevolle gebied Dintelse Gorzen ligt in het westen van de provincie, op het grondgebied van de gemeente Steenbergen. Het betreft een deel van het voormalig brakwatergetijdengebied aan de oevers van het Volkerak dat van de getijdenwerking werd afgesloten na het sluiten van de Philipsdam in 1987.

Het gebied wordt gevormd door de vroegere slikken- en schorrengebieden van de Dintelse Gorzen ten noordoosten van de monding van de Steenbergsche Vliet, en de Slikken van de Heen ten zuidwesten daarvan. Naar het zuidoosten toe wordt het begrensd door de dijk die het Volkerak van het polderlandschap van Noordwest-Brabant scheidt.

· Lees meer...
Bloeiende bloesem aan de bomen
Door
Lutfi Uzun

Geschreven op
20-4-2010 21:53 uur

Locatie
Landgoed Mariënwaerdt

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Landgoed Mariënwaerdt - Kloosterroute
Lengte
4,8 km
Soort
Wandelroute

Het voorjaar staat voor de deur en dat is te merken ook. Door de lange koude winter heeft de lente meer tijd nodig gehad om wakker te worden. De winterklokjes hebben de lente nu al een tijdje geleden aangekondigd. Maar 's nachts het vriest nog.

Bloesems van de Betuwe  

  

Inmiddels zijn de bollen bijna in volle bloei en de fruitbomen kondigen met hun bloesem de lente aan. Elk voorjaar is de grote vraag wat we gaan bezoeken voor de fotografie-excursies. Dit jaar zal de bloesem in de boomgaarden in de landgoederen en boerderijen een grote rol spelen.

   

Er zijn heel wat plekken in Nederland die nu de moeite waard zijn om de bloesems te bezoeken. Zoals de beroemde Appeldijk in de Betuwe of het Geuldal met appelbomen in Zuid-Limburg.

Een paar van onze favoriete plekken:

· Lees meer...
Ooserplas
Door
Ria Buis

Geschreven op
14-3-2010 15:31 uur

Locatie
Nationaal Park Zuid-Kennemerland

Routeinformatie
Van en naar de Oosterplas
Lengte
5 km
Soort
Wandelroute
Erg koud afgelopen weekend...
Door
Lutfi Uzun

Geschreven op
7-3-2010 09:40 uur

Locatie
Deelerwoud

Routeinformatie
Gemarkeerde route, Wandelroute Deelerwoud 9
Lengte
9 km
Soort
Wandelroute

Natuurgebied Deelerwoud neemt je direct in zijn greep door uitgestrekte vergezichten. De eindeloze heidevelden en de uitgestrekte bossen zijn een lust voor het oog van natuurliefhebbers. Een oase van rust zijn deze uitgestrekte Hollandse savannes.

Net als meerdere plekken in de Veluwe kenmerkt het natuurgebied Deelerwoud zich door stuwwallen en valleien. De Hartenhulberg is met 90 meter het hoogste uitzichtpunt. In het voormalig lanbouw- en graasgebied leven nu reeën, edelherten, damherten en wilde zwijnen. Soms helpt eigenaar en beheerder Vereniging Natuurmonumenten de natuur een handje door de inzet van Schotse Hooglanders.

· Lees meer...
 
Pagina 7/14 van 68 blogs.Eerste...234567891011Laatste

 

Bericht sturen naar fotograaf van de foto

Titel

Bericht

Reakties
Uw reaktie

bezig met laden...
bezig met laden...